Choose another country or region to see content specific to your location.

Conformitate REACH

Conformitate REACH

Principalul scop pentru o noua strategie chimica este acela de a imbunatati protectia si constientizarea asupra sanatatii oamenilor si a mediului, simultan cu dezvoltarea industriei chimice din UE.

Noua strategie chimica implica inregistrarea, evaluarea si autorizarea produselor chimice - Sistemul REACH.

Legislatia Europeana actuala pentru substante chimice contine directive si reglementari diferite, incluzind diferite reguli atit pentru produsele chimice existente cit si pentru cele noi. S-a decis ca acest sistem nu furnizeaza suficiente informatii despre efectele pe care le au majoritatea produselor chimice asupra sanatatii si a mediului.

În general, identificarea şi evaluarea riscurilor s-a dovedit a fi lenta, împiedicând cercetarea şi dezvoltarea în industria chimica a UE.

REACH a fost conceput in jurul ideii ca industria insasi are un anumit nivel de cunostinte a produselor chimice si a substantelor folosite si, la rindul sau, gestioneaza riscurile potentiale dintre ele si produsele asociate. Autoritatile se asigura ca industria indeplineste cerintele REACH, concentrindu-se in special pe acele produse de interes ridicat. REACH creeaza deasemenea un sistem unic prin care atit noile produse chimice cit si produsele chimice existente sint controlate conform legislatiei.

REACH este un regulament cuprinzator care include producatorii, importatorii si utilizatorii. Pentru a reduce testele pe animalele vertebrate informatiile trebuie sa fie furnizate tuturor partilor, o clasificare si o inventariere a substantelor periculoase urmind a fi introdusa. Faza de preinregistrare a inceput la 1 iunie 2008, termenele limita de inregistrare a produselor variind in functie de cantitati. Identificarea substantelor cu un grad ridicat de risc (SVHC) este in curs, o lista a "candidatilor" fiind intocmita. Punerea in aplicarea a programului REACH va dura aproximativ 11 ani.

H. K. Wentworth Limited, reprezentata comercial de Electrolube, AF International si EuroChemi, este constienta pe deplin de cerintele REACH si de termenele la care diversele componente ale programului trebuie sa fie puse in aplicare. A fost desemnat un director de proiect cu sarcini clare, astfel incit noi sintem si vom fi pregatiti sa lucram atit cu furnizorii de materii prime cit si cu clientii, pentru a asigura o compatibilitate deplina cu programul REACH in orice faza de productie si comerciala.

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail REACH@hkw.co.uk